Rondom de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2021 hebben wij een aantal videos opgenomen waarin wij vertellen waarom wij SGP stemmen. Na deze statements volgt er per video een korte uitleg van één van de kandidaat-kamerleden.

Na een introducerende video volgen er 6 video’s waarin per video één van de volgende onderwerpen wordt besproken: onderwijs, EU, (jeugd)zorg, duurzaamheid, woningmarkt en landbouw. Afsluitend volgt er dan nog één samenvattende video, waarin tevens onze redenen om SGP te stemmen worden aangevuld. Veel kijkplezier!

1. Corona | Herbert-Jan

Dit is de eerste aflevering, Herbert-Jan verteld dat de houding van de SGP tegenover de coronacrisis voor hem een reden is om op de SGP te stemmen. Dit wordt toegelicht aan de hand van een aantal, door Kees van der Staaij uitgesproken, kamerfragmenten.

2. Onderwijs | Stefan

In de tweede aflevering van ‘Ik stem SGP, omdat…’ geeft Stefan aan dat het standpunt van de SGP over de vrijheid van onderwijs voor hem een belangrijke reden is om SGP te stemmen. Kandidaat Jan Kuijers legt kort uit hoe de SGP denkt over vrijheid van onderwijs.

3. Europese Unie | Herbert

In de derde aflevering van ‘Ik stem SGP, omdat…’ geeft Herbert aan dat de ideeën van de SGP tegenover de Europese Unie voor hem een reden zijn om zijn stem op deze partij uit te brengen. Kandidaat Maarten Slingerland licht dit verder samenvattend toe.

4. (Jeugd)zorg | Rianne

In deze vierde aflevering van ‘Ik stem SGP, omdat…’ geeft Rianne aan dat zij (jeugd)zorg belangrijk vindt. Daarom stemt zij op de SGP. Kandidaat Ardjan Boersma is het helemaal met haar eens en legt verder kort uit wat de plannen van de SGP voor komende jaren zijn voor de (jeugd)zorg.

5. Duurzaamheid | Reindert-Jan

In de vijfde aflevering van ‘Ik stem SGP, omdat…’ verteld Reindert-Jan waarom hij, mede door de nuchtere blik op het klimaat, SGP stemt. Kandidaat Nathanaël Middelkoop verteld hoe de SGP het thema duurzaamheid opvat en hoe zij hier de komende jaren mee om wil gaan.

6. Huizenmarkt | Annelie

In de zesde aflevering van ‘Ik stem SGP, omdat…’ verteld Annelie dat de SGP kansen biedt aan starters op de woningmarkt en dat ze daarom haar stem uitbrengt op deze partij. Jongerenkandidaat Arie Rijneveld licht dit het standpunt van de SGP tegenover de huizenmarkt toe.

7. Landbouw | Tjeerd

In de zevende aflevering van ‘Ik stem SGP, omdat …’ geeft Tjeerd aan dat hij achter de visie van de SGP over de landbouw staat. Hij vind het belangrijk dat aan boeren zekerheid gegeven wordt. Kamerlid en kandidaat Roelof Bisschop legt kort de plannen van de SGP uit voor de boeren en tuinders.

8. Conclusie | Herbert-Jan

In de vorige video’s van de serie ‘Ik stem SGP, omdat…’ hebben wij, als SGPJ commissie Staphorst, jou verteld waarom wij op de SGP stemmen. Dit werd telkens toegelicht door één van de kandidaten. In deze video wordt dit kort samengevat en worden de redenen om SGP te stemmen ook verder aangevuld! #Stem_Wijzer!

Bedankt voor het kijken van onze video’s. Vergeet deze vooral niet te delen met mensen in uw omgeving die dit ook interessant vinden! Mocht u vragen of opmerkingen hebben, neem dan vooral contact op via een persoonlijk bericht op onze social media of mail naar info@sgpj-staphorst.nl

Klik hier om dit te delen via WhatsApp met familie/vrienden/buren!

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *